open menu
Apply now

Domino Vugts - 2016

Maarten van Mulken - 2016

Caro Bruijnaers - 2016

Sanne Hendriks - 2016

Sen doesborgh - 2016

Victoria Sophie Keller - 2016

Glenn Mosterd - 2016

Dieke Denissen - 2016

Mia Wolff Metternich - 2016

Carly Theelen - 2016

Elwy Schutten - 2016

Rachel Prijs - 2015

Natalie Barschewski - 2015

Julia Aumann - 2015

Carina Schulte - 2015

PAULA REICHERT - 2015

Mona Steinhaeusser - 2015

VERENA KLEIN - 2015

Reinder Schmidt - 2015

CLICK TO PLAY!

CLICK TO PLAY!

Moniek Vierling - 2015

marit van heumen - 2015

imke simons - 2015

Edmee Jongen - 2015

Anke Huyben - CLICK TO PLAY!

Joelle Boers - CLICK TO PLAY!

jorien simmelink - 2015

imke van boekhoud - 2015

Eva zimmerbeutel - 2015

Anne Stevens - 2015

Svenja Bremen - 2015

maud hoeijmakers - 2015

Julia Schmitz - 2015

CLICK TO PLAY!

Sandra Jansen - 2015

clara sophia uerlichs - 2015

David Slangen - 2015

Clara Wels - 2015

Guus Killaars - 2015

Antwan van Delft - 2015

Elleke de Vries - 2015

Carolin Zimmermann - 2015

Leonie Werts - 2015

Carmen Grooten - 2015

Design

DESIGN

De overkoepelende designopleiding van MAFAD bestaat uit de domeinen Body, Object en Material. Deze verschillende studierichtingen snijden dwars door de traditionele academische orde en maken unieke cross-disciplinaire verbanden en samenwerkingen mogelijk. De student gaat binnen het gekozen domein op zoek naar een eigen, origineel, beeldend vocabulaire. Het doel van de designopleiding is het vormen van een eigen designvisie en deze voelbaar, zichtbaar en bespreekbaar maken.

MAFAD biedt de student een speelveld waarin ruimte wordt gegeven om met verschillende thema’s aan de slag te gaan. Met de domeinen Body, Object, Material verlaat de opleiding de conventionele leervorm en speelt de academie een begeleidende in plaats van sturende rol. De student gaat al onderzoekend het ruime veld van design verkennen en komt in aanraking met verschillende materialen, technieken en de diverse manieren van conceptontwikkeling binnen de designpraktijk.

Studenten aan de Designafdeling van MAFAD zijn gedreven, kritisch en onderzoekend. Studenten zijn zelfredzaam en geven direct richting aan hun eigen opleiding. Door al vroeg kennis te maken met het vormgeven van de eigen leeromgeving, worden studenten voorbereid op de verschillende beroepscontexten waarbinnen design van vandaag en morgen opereert.


LEES MEER OVER DE OPLEIDING DESIGN:

De designafdeling van MAFAD bestaat uit de domeinen Body, Object en Material. Deze drie gebieden omvatten de diversiteit aan werkvelden waarbinnen de ontwerper zich profileert, los van het traditioneel disciplinair denken. Bij Body, Object en Material specialiseert de student zich vanaf het tweede studiejaar binnen een bepaalde designcontext waarin een cross-disciplinaire houding noodzakelijk is. Er wordt gewerkt vanuit een concreet startpunt, het lichaam, het object of het materiaal, daarbinnen en daarbuiten kan de student zich vrij bewegen en de mogelijkheden aftasten.

Body 

In het domein Body is het menselijk lichaam de basis; het lichaam als ultieme omgeving voor jouw werk. Je onderzoekt de actualiteit en historie, identiteit en maatschappelijke vraagstukken en je ontwikkelt een eigen mening, stijl en gevoel voor ontwerpen. Uiteindelijk kan je afstuderen met alles wat zich verhoudt tot het menselijk lichaam. Jouw werk vertelt iets over identiteit, schoonheid en maatschappelijke relevantie, het bestudeert het lichaam en reageert daar op.

Object 

In het domein Object verhoudt je je als ontwerper tot “het voorwerp” in de breedste zin van het woord, vanuit hier ben je in staat om te reageren op en te communiceren met de omgeving en de wereld. Je speelt met formaat, tactiliteit en materiaal. Tijdens de opleiding Object onderzoek je de vorm en toepassing van je ontwerpen. Je kan jouw concept materialiseren tot een ruimtelijk object en het in een context plaatsen waarin je reageert op de sociale aspecten van gebruik en gebruiker. Je weet je te profileren en te onderscheiden en maakt objecten die verwonderen, dienstbaar zijn, intrigeren of juist een discussie opwekken.

Material

Materiaal is het begin en het eind van een product, het meest sensitieve element, versierend, ambachtelijk of industrieel. Materiaal is de bouwstof van alle design, zonder materiaal bestaat een ontwerp niet. Materiaal kan een uitgangspunt op zichzelf zijn of een toegevoegde waarde hebben voor een vorm of product hebben. Het is innovatief, verhalend, interactief, oogstrelend en tot de verbeelding sprekend; een bouwstof, grondstof en praatstof. Werkend vanuit het materiaal sta je aan de basis, en kan je werelden ontdekken die nog niet ontgonnen zijn. Bij Material haal je inspiratie uit materiaal, werk je met, onderzoek je en ontwerp je (met) materiaal.