open menu

home

Mafad

MAFAD (Maastricht Academy of Fine Arts and Design) wordt gevormd door de bachelor opleidingen in Fine Arts en Design en de master opleiding POLIS. MAFAD beschikt over een uniek gebouw (onder architectuur van Wiel Arets), midden in Maastricht, met excellente studiofaciliteiten, ateliers en hoogwaardige werkplaatsen. Door de bijzondere ligging kan MAFAD zich buitengewoon internationaal profileren en werkt de academie regelmatig buiten de nationale grenzen.

Binnen de opleidingen van MAFAD wordt interdisciplinair contact, debat en samenwerking gestimuleerd. MAFAD maakt een persoonlijk, flexibel en open kunstonderwijs mogelijk in een non-hiƫrarchische leeromgeving.

De MAFAD learning community staat voor het gezamenlijk en gelijkwaardig delen van kennis waarin de expertise uit elke richting kan komen: student en docent, extern en intern.

MAFAD stelt de student in staat zich te ontwikkelen tot kunstenaar of vormgever met een sterke eigen artistieke visie. De studenten van MAFAD zijn nieuwsgierig, proactief en betrokken. Bij MAFAD is de student auteur van zijn/haar eigen leeromgeving. De student leert al onderzoekend zelf vorm en inhoud te geven aan de studie en de toekomstige beroepspraktijk. Samen met de academie leert de student de eigen artistieke motivaties, persoonlijke drijfveren en/of maatschappelijke urgentie te onderzoeken en te benoemen. De student vormt een eigen artistiek standpunt waarmee betekenisvolle objecten, processen en producten kunnen worden ontwikkeld.

MAFAD is onderdeel van de faculteit van de kunsten Maastricht en Zuyd Hogeschool.

MAFAD | Herdenkingsplein 12 | 6211 PW | Maastricht

Postbus 531
6200 AM
Maastricht

T +31 (0)43 346 66 70